Aartsbisschop Carballo visiteert Nederlandse kloosters

0
1316

De ‘tweede man’ van de Congregatie voor de Religieuzen, aartsbisschop José Rodríguez Carballo OFM is voor visitatiegesprekken in Nederland aangekomen. Op uitnodiging van de KNR bezoekt de secretaris ons land en heeft hij overleg met de bisschoppen. Morgenochtend heeft mgr. Carballo een ontmoeting in Den Bosch met onder meer hulpbisschop Hendriks.

De Congregatie voor Religieuzen is het Vaticaanse orgaan dat toezicht houdt op verenigingen van katholieke religieuzen. José Rodríguez Carballo (60) is na de prefect de ‘tweede man’ van deze congregatie. Voor zijn benoeming in 2013 was hij minister-generaal van de minderbroeders franciscanen.

Eerder deze maand gaf aartsbisschop Carballo een toelichting op het ‘Jaar van het Godgewijde Leven’. “Volgens de huidige planning zal paus Franciscus het themajaar op 21 november 2014 openen, en een jaar later omstreeks die datum plechtig afsluiten.”

Mgr. Carballo: “Met dit jaar wil paus Franciscus de betekenis van de kloosterordes en religieuze congregaties voor het kerkelijke leven onderstrepen. Zo is hij van plan om mannelijke en vrouwelijke religieuzen in Rome te ontmoeten en er wordt een reeks wetenschappelijke symposia gepland over de betekenis van de ordes en congregaties in het verleden en voor de toekomst.” Paus Franciscus bereidt een apostolische brief voor over de betekenis van het leven in de religieuze gemeenschappen. De congregatie zelf wil met aanbevelingen over de omgang met de bezittingen van kloosters komen, evenals een document over de relatie tussen plaatselijke bisschoppen en de religieuze ordes en congregaties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here