Bezinningsweekend ‘Van Isidorus tot internet’ 1-3 april 2011: meld je aan

0
1542

Isidorusweb bestaat in 2011 tien jaar. We willen dat op ingetogen wijze vieren. U bent van harte in uitgenodigd u aan te sluiten bij ons bezinningsweekend in Sittard van vrijdag 1 tot en met zondagmiddag 3 april.

Thema Van Isidorus tot internet: offline bezinning in rust en gebed

Toelichting
Isidorusweb bestaat in 2011 tien jaar. De naam is ontleend aan de heilige Isidorus van Sevilla, aartsbisschop en kerkleraar die leefde in de 7e eeuw. Isidorus heeft zijn katholieke feestdag op 4 april. We willen in het weekend niet twitteren, niet facebooken of internetten, maar offline de stilte van ons hart, en het klooster waar we te gast zijn, verkennen. Juist om zo meer online met God te komen. Dat doen we door lezingen, verdieping, het vieren van de H. Eucharistie en stiltetijden. We volgen de weg van Isidorus in gebed en ontmoeting . Het weekend is bedoeld om in een sfeer van stilte en gebed door te brengen.

Leiding
Priester Ruud Verheggen is pastoor van de parochies in Meerlo, Swolgen en Tienray. Deze laatste is de Lourdesplaats van Nederland. Hierdoor is hij ook actief op het vlak van Bezinningstoerisme in Limburg. (www.bezininlimburg.nl) Als lid van het pastorale team van de Limburgse Bedevaarten, begeleidt hij jaarlijks bedevaarten o.a. naar Lourdes. Hij is actief op Twitter als @ruudverheggen.
Eric van den Berg is katholiek informatiewetenschapper en initiatiefnemer van Isidorusweb. Hij schreef het handboek Kerk en Internet en zoekt dialoog en spiritualiteit via sociale media, bijvoorbeeld door het symposium Internetspiritualiteit, een iPhone applicatie met gebeden en het twidden: bidden op Twitter.

Periode
Aanvang is op vrijdag 1 april om 16.00uur en het weekend eindigt op zondag 3 april om 13.30uur, na het middageten.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via www.isidorusweb.nl, per email: info@isidorusweb.nl, telefonisch: 06-34009124.

Kosten
84 euro (plus evt. 6 euro voor beddengoed) p.p.
Indien u met een tweede persoon op een kamer wil, dan kan dat: dan zijn de kosten 80 euro per persoon.
U krijgt na uw aanmelding een factuur voor uw deelname. Annulering binnen 3 weken voor het begin van het weekend bedragen 15 euro. Prijzen incl. BTW

Verblijf
U krijgt een eigen kamer, met douche en toilet. Op iedere kamer is een bijbel aanwezig. Voor het getijdengebed zijn boeken aanwezig.

Plaats
Bezinningshuis Regina Carmeli
Zusters Karmelietessen van het Goddelijk Hart van Jezus

Kollenberg 2
6132 AL SITTARD
Vanaf het station bereikbaar met bus 14, halte Prins Kennedysingel, of 20-25 minuten wandelen vanaf station Sittard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here