Catharijneconvent neemt erfgoedtaken SKKN over

0
2523

Het Utrechtse museum Catharijneconvent neemt de erfgoedtaken over van de stichting Kerkelijk Kunstbezit in Nederland die sinds juli 2012 haar activiteiten had beëindigd wegens bedrijfseconomische redenen.
Het Catharijneconvent heeft daarom een nieuwe afdeling Erfgoed in Kerken en Kloosters ingericht die beheerders van religieuze voorwerpen bijstaat in de zorg hiervoor. Marc de Beyer, hoofd van de nieuwe afdeling, benadrukt het belang van het behoud van het christelijk erfgoed: ‘Het is een wezenlijk onderdeel van onze nationale geschiedenis en identiteit. Bovendien betreft het vaak prachtige voorwerpen, ontworpen door de beste kunstenaars uit die tijd.’

Het museum heeft ook de landelijke database en het archief met meer dan 200.000 religieuze voorwerpen overgenomen van het SKKN.

Protestantse gemeenten, katholieke parochies en kloostergemeenschappen staan voor belangrijke keuzes met betrekking tot hun religieuze voorwerpen. Museum Catharijneconvent gaat intensief samenwerken met de kerkelijke eigenaren en erfgoedinstellingen om zorg te dragen voor dit voor Nederland belangrijke erfgoed.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here