Bijzonder, indrukwekkend, inspirerend, hoopvol. Dat waren de reacties van de reporters die met het initiatief ‘100 reporters’ een reis maakten langs projecten van Mensen met een Missie in Colombia. Zij bezochten verschillende plekken in de buitenwijken van Cali, waar het leven hard is en criminaliteit de voornaamste bron van inkomsten. Ook een bezoek aan de Ticuna-indianen in het Amazonegebied stond op het programma. Zij strijden voor het behoud van hun cultuur en identiteit en worden daarbij geholpen door FUCAI, een partnerorganisatie van Mensen met een Missie.

Zuster Norma is voor niemand bang

Lies Petersen, een van de reporters die mee was op reis, is het meest onder de indruk van Zuster Norma. In Altos de la Florida, een sloppenwijk in Bogota, biedt zij kinderen kans op een toekomst anders dan in drugs en criminaliteit. Bijvoorbeeld door hen een muziekinstrument te laten bespelen. Op deze manier komen de kinderen minder snel in aanraking met bendes die hen ‘verleiden’ om drugs te verkopen en daarbij geen geweld schuwen. Ook Zuster Norma is niet veilig. “Ik word regelmatig bedreigd door drugsbendes. Maar ik ga door het vuur om deze jongeren te helpen.” Lees hier het hele verhaal van Lies.

Volg 100 reporters

Na eerdere reizen naar Kameroen, Zuid-Afrika en Colombia staan er dit jaar nog drie bestemmingen op het programma. In mei gaat 100 reporters naar de Filipijnen, in september naar Kenia en in oktober naar Indonesië. Wilt u 100 reporters volgen? Meldt u dan hier aan voor de nieuwsbrief of kijk op 100reporters.nl voor meer verhalen.

Mensen met een Missie maakt het levenswerk van bijzondere mensen in ontwikkelingslanden zichtbaar. Vanuit de missionaire traditie steunt Mensen met een Missie projecten van sterke mensen, die in hun omgeving onder moeilijke omstandigheden het verschil maken. Dat doet Mensen met een Missie al ruim 80 jaar; door elkaar te ontmoeten, van elkaar te leren, elkaars wereld te verrijken en verhalen te delen.