In november reisden zes reporters naar Indonesië. Er werd onder andere een bezoek gebracht aan twee islamitische kostscholen die worden geleid door twee zussen. Een bijzonderheid. Mannen zijn leiders, vrouwen niet. Zo dacht men erover toen Masriyah’s man overleed en zij hem wilde opvolgen als hoofd van een van de scholen.

Dat was acht jaar geleden. Ze organiseerde een bijeenkomst voor de hele gemeenschap bij haar thuis en hield een vlammend betoog over de gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Het was aan dovenmansoren besteed. Ze werd simpelweg niet geaccepteerd. Dankzij de kracht van haar geloof vocht ze verder. Uiteindelijk kostte het haar twee jaar om te bewijzen dat een vrouw ook leider kan zijn.

Het verhaal van reporter Rita van der Werff over Masriyah kun je lezen op 100reporters.nl. Daar vind je ook de vlogs van reporter Saskia Mulder, die je dag voor dag meeneemt door de reis. Het geeft een goed beeld van de projecten van Mensen met een Missie. En het laat zien wat je kunt verwachten als je als reporter met 100 reporters mee op reis gaat.

Volg 100 reporters

Volgend jaar staan er drie bestemmingen op het programma. In januari gaat 100 reporters naar India, in maart naar Bolivia en in juni naar Uganda. Deze reizen zijn allemaal volgeboekt. Wil je deze reizen volgen? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.