Pokémon Go is nog niet uit in Nederland, maar er is nu al een enorme hype rondom de mobiele game. Met in de hoofdrol: de kerk.

Op 6 juli kwam Pokémon Go uit in de Verenigde Staten. In de mobiele game moeten spelers letterlijk de straat op om pokémon te vangen. De virtuele beesten, bekend uit de jaren ’90, worden met camerabeelden van de smartphone getoond alsof ze in de echte wereld rondlopen. Het is ook mogelijk om pokémon te laten vechten in gyms.

Kerk populair in Pokémon Go

Op de website van Bright en RTL Nieuws wordt de kerk als populaire, ‘vreemde’ plek genoemd waar Pokémon Go spelers naartoe gaan. Ook op Fraghero wordt uitgebreid over de wervende kracht gesproken.

Meer dan de helft van de blikvangers van Pokémon Go zijn kerken, en de spelers worden naar de kerk gestuurd om een aantal items en monsters te verzamelen. De spelers zijn eigenlijk verrast door vreemde gameplay van het spel, die ook heeft blijkbaar een religieus tintje heeft.

Dat biedt kansen om mensen kennis te laten maken met de kerk. Mensen die de game spelen laten weten na jaren weer in de kerk te komen.

pokemongo01 pokemongo02

 

Westboro Baptist Church

In Amerika is inmiddels de beruchte Westboro Baptist Church getrollt. Westboro Baptist Church staat is berucht om haar felle weerstand tegen homoseksualiteit. Een aantal Pokémon Go-spelers maakten daar gebruik van om de kerk in hun hemd te zetten.

De kerk reageerde met een stevige video op Vine.

Overigens zijn kerken zo populair omdat landmarks zijn overgenomen uit Ingress, weet de website Pixelcake te vertellen. “Dat heb ik zelf ook ervaren en ben de afgelopen iets vaker in de buurt van de kerk gekomen dan mij lief is. Alles voor de Pokéballs.”

Hype

Pokémon Go is een spel van Nintendo. De hype rond het spel legt het bedrijf geen windeieren. Maandag steeg het aandeel Nintendo met 25% op de beurs in Tokyo.

Pokémon Go verschijnt officieel over enkele dagen in Nederland, maar je kunt de game al downloaden voor Android en iOS-smartphones. Van die versies maken cybercriminelen veelal gebruik om schadelijke software te installeren of gegevens te ontvreemden. Op Metro Nieuws staat een artikel hoe je de game veilig kunt downloaden.