Doe de Paasquiz!

0
1209
Doornenkroon

De naderende Heilige Week is een intense week vol prachtige momenten. Maar wat vieren we precies wanneer, en hoe wordt er gevierd? Het is een tijd van een enorme spirituele betekenis. Juan Diego Escartín maakte er speciaal voor katholiek.nl een kleine quiz over. Kijk met deze quiz hoe je kennis er voor staat!

door Juan Diego Escartín

We willen van deze Goede Week een speciale week van maken. De Heer nodigt ons uit om over ons leven na te denken en hij geeft ons hoop en vreugde. Paus Benedictus XVI zei op de 25e Wereld Jongeren Dag in 2010: ‘Gaan ook jullie, beste vrienden, met vreugde in op de uitnodiging aan tot navolging naar het voorbeeld van zo vele leerlingen van Christus om intens en vruchtbaar in deze wereld te leven’ (Boodschap van Pasen Paus Benedictus XVI 2010).

En dat is precies wat ik wil doen door middel van deze quiz: intens en vruchtbaar de belangrijke momenten van deze tijd leven, en als er iets is dat je misschien niet wist, leer je het door middel van deze vragen. Zo kom je niet op de verkeerde dag met een bos bloemen of extra schone voeten en sokken zonder gaten naar de kerk.

Nou, veel succes met deze quiz! Het gaat om ons hart voor te bereiden op de Grote Week, de belangrijkste week van het jaar, die betekenis geeft aan ons geloof. Deel de quiz vooral met je vrienden en kennissen om hen aan te moedigen deze vieringen tijdens de Goede Week samen te komen vieren!

Lees ook het artikel van Juan Diego Escartín over de Goede Week van dag tot dag


 

Juan Diego Escartín heeft Rechten en Theologie in Spanje gestudeerd en Europees Recht in Nederland. In Spanje heeft hij vele jaren catechese aan kinderen en tieners gegeven. Sinds twee jaar geeft hij jeugd-catechese in Maarssen.