Politie zoekt vermiste diaken Oudenbosch

De Nederlandse en Vlaamse politie kijken uit naar de vermiste diaken Frank van Gerven. De 47-jarige geestelijke uit Oudenbosch vertrok op 14 december uit een klooster in Kortrijk. Sindsdien is niets meer van hem vernomen. Dat melden politie en familie.

Van Gerven is op 30 december officieel als vermist opgegeven. Familieleden deden aangifte bij de politie in Kortrijk en in zijn geboorteplaats Valkenswaard. Op diezelfde dag plaatste zijn broer een oproep op Facebook. ‘Vlak voor oud en nieuw vraag ik om medewerking van iedereen. Mijn broer Frank van Gerven is nu 16 dagen vermist. Hij is 14 december vertrokken vanuit het klooster in Kortrijk en er is sindsdien niets meer van hem vernomen. Mocht er iemand zijn die hem de afgelopen weken nog gezien heeft of contact met hem heeft gehad, stuur mij dan een privébericht. Hij is nog gesignaleerd in Leuven.’

Frank van Gerven werkte tussen 2008 en 2013 in verschillende parochies in Oudenbosch en omgeving. Daarvoor woonde hij in kloosters in de Belgische steden Charleroi en Leuven. In Charleroi legde hij de eeuwige gelofte af en werkte hij veel met daklozen. Vorig jaar verliet hij de parochie in Oudenbosch en ging hij naar Bovendonk in Hoeven waar hij tot priester zou worden gewijd. De priesterwijding ging niet door en Van Gerven besloot in te trekken in een klooster in Kortrijk.

Update 6 januari 2014:
Een woordvoeder van de politie laat maandagochtend weten dat Van Gerven dit weekend is gevonden in het Belgische Leuven. Details over zijn verdwijning zijn niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *