Religies en Culturen in Dialoog 2014 in Antwerpen

Volgend jaar vindt in Antwerpen de jaarlijkse Internationale Ontmoeting ‘Religies en Culturen in Dialoog’ plaats. De ontmoeting werd vorige week in Rome gehouden. Een verslag hiervan en van het bezoek dat paus Franciscus bracht aan de ontmoeting vindt u hier. De organisatie is in handen van de Gemeenschap van Sant’Egidio. Er zullen meer dan driehonderd religieuze leiders aan deelnemen.

De keuze viel op Antwerpen vanwege de honderdste verjaardag van het begin van de Eerste Wereldoorlog, het uitgesproken multiculturele en multireligieuze karakter van de metropool en de aanwezigheid van een dynamische gemeenschap van Sant’Egidio, die al meer dan een kwarteeuw investeert in het interculturele samenleven in de stad, zo meldt Sant’Egido België op haar site.

De bijeenkomsten zijn een jaarlijks vervolg op de ontmoeting die paus Johannes Paulus II in 1986 in Assisi organiseerde voor religieuze leiders uit de hele wereld.

De ontmoeting zal plaatsvinden van zondag 7 september tot en met dinsdag 9 september 2014. Het zal geen academische bijeenkomst worden voor theologen, maar een uitwisseling van gedachten van spirituele mensen over de grote uitdagingen van deze tijd, aldus Sant’Egidio.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *