Vaticaan stuurt moslims ramadan-boodschap

0
1177

De Pauselijke Raad voor de Interreligieuze Dialoog heeft een boodschap verstuurd aan moslims vanwege het einde de ramadan. Het thema van de boodschap is: Op weg naar een echte broederschap tussen moslims en christenen.

“Onze hedendaagse wereld staat voor grote uitdagingen die vragen om solidariteit van de kant van alle mensen van goede wil”, schrijft voorzitter van de raad, kardinaal Jean-Louis Tauran. Hij wijst daarbij op bedreigingen voor het milieu, de crisis van de wereldeconomie en de hoge jeugdwerkloosheid.

“Laten we samenwerken”, schrijft Tauran, “om bruggen van vrede te bouwen en verzoening te bevorderen, vooral in de gebieden waar moslims en christenen samen lijden onder de verschrikkingen van oorlog.” De kardinaal hoopt dat “onze vriendschap kan inspireren om met wijsheid en voorzichtigheid samen te werken bij het oplossen van deze problemen.”

De boodschap eindigt met een oproep en gebed. Het samen werken aan dergelijke uitdagingen zal effectief helpen om spanningen en conflicten te verminderen, en laat zien dat godsdiensten een bron van harmonie kan zijn voor de samenleving als geheel.

“Laat ons bidden dat verzoening, rechtvaardigheid, vrede en ontwikkeling de belangrijkste prioriteit blijft, voor het van de hele menselijke familie. Samen met paus Franciscus sturen wij u onze hartelijke beste wensen voor een vreugdevolle viering en een voorspoedig leven in vrede.”

Rond 28/29 juli eindigt de ramadan met Id al-Fitr, in de volksmond het suikerfeest genoemd. De exacte datum van het suikerfeest door het moment waarop een nieuwe maan verschijnt en kan per moslimgemeenschap net verschillen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here