Aartsbisschop Panama nodigt jongeren uit voor Wereldjongerendagen

De Aartsbisschop van Panama Stad, Ulloa Mendieta heeft tijdens een bezoek aan Europa de jongeren uitgenodigd voor de Wereldjongerendagen in januari 2019. De WJD is deze editie buiten de traditionele periode, vanwege het tropische klimaat in de zomer.

Uitnodiging

De aartsbisschop rekent op een half miljoen bezoekers uit de hele wereld voor het evenement: “Wij rekenen erop dat vele jongeren deze ontmoeting met paus Franciscus willen bijwonen. Panama is een klein land, met aan groot hart”. Hiermee hoopt de bisschop, de Europese jongeren gerust te stellen. “Bovendien stelt dit evenement de jongeren in staat om de realiteit van het land te leren kennen en om er persoonlijk de solidariteit te ervaren”, aldus Ulloa Mendieta.

Als belangrijke aandachtspunten tijdens het evenement verwijst hij vooral naar: de zorg voor de schepping, de levensomstandigheden van jongeren en de roeping van de jeugd voor de toekomst van de wereld.

“Zie de dienstmaagd des Heren; mij geschiede naar uw woord”

In 2016 maakte het Vaticaan de thema’s voor de komende Wereldjongerendagen bekend. Op de WJD in 2019 (22-27 januari) in Panama staat Maria centraal. Dit was ook het geval in 2017 en ook komend jaar is het thema gebaseerd op citaten van Maria, wanneer de WJD in de bisdommen gevierd wordt. Paus Franciscus noemt Maria een voorbeeld, een rolmodel voor jongeren en hij nodigt de jongeren uit om zich het verleden te herinneren, moed te hebben voor het heden en hoop voor de toekomst.

32ste Wereldjongerendagen, 2017
“Omdat aan mij zijn wonderwerken deed Die machtig is, en heilig is zijn Naam” (Lucas 1, 49)

33ste Wereldjongerendagen, 2018
“Vrees niet Maria, want gij hebt genade gevonden bij God” (Lucas 1, 30)

34ste Wereldjongerendagen, 22-27 januari 2019 (Panama)
“Zie de dienstmaagd des Heren; mij geschiede naar uw woord” (Lucas 1, 38)

Boeken reis naar Wereldjongerendagen

Jong Katholiek en de VNB bieden gezamenlijk een 14-daagse reis aan naar Panama. Tot het einde van deze maand (31 januari) kunnen geïnteresseerden zich nog voor een aantrekkelijke prijs van € 1499,- inschrijven. Daarna zal de prijs behoorlijk omhoog gaan. Klik hier om het reisaanbod van de VNB te bekijken.

De reis is dit jaar een landelijke reis. Bij andere edities werd afwisselend per bisdom of ook landelijk een reis georganiseerd. De Wereldjongerendagen zijn het grootste jongerenevenement ter wereld. Honderdduizenden jongeren uit de hele wereld komen samen om het katholieke geloof te vieren.