Animatiefilm The Star, de kerstfilm van 2017

Geen Jack Frost of Santa Claus, maar een animatiefilm geïnspireerd op het kerstverhaal van Christus is de kerstfilm van 2017. The Star brengt het kerstverhaal vanuit een verrassend standpunt, vanuit de dieren. De film is in Amerika een enorme hit en staat in de top 10 van de meest bekeken bioscoop films.

The Star

De animatiefilm ging 17 november in premiere en is een gigantisch succes. Hij staat nu al in de top 10 van meest bekeken bioscoopfilms in de Verenigde Staten. In de kerstfilm spelen dieren, drie kamelen en een ezel, de hoofdrol. Het is een komische film van regisseur Timothy Reckart waarin hij het kerstverhaal verteld vanuit het standpunt van de dieren. In de Bijbel vinden we weinig details over de dieren bij de geboorte van Christus. Wel lezen we over de ezel en de schapen van de herders, zegt Reckart. Juist die invalshoek, waarbij het kerstverhaal vanuit hun perspectief wordt verteld, zorgt voor een nieuwe, frisse kijk op de gebeurtenissen.

De scenaristen en het animatieteam lieten zich tijdens de ontwikkeling van de film uitvoerig adviseren door Bijbelkenners om trouw te blijven aan de details en de geest van het kerstverhaal. Ook werd er voor gewaakt dat het uiterlijk van de hoofdpersonages trouw overeenkomt met hun joodse of Arabische afkomst.

 

Helaas draait de film momenteel niet in de Nederlandse bioscopen.