Anna Kruse nieuw hoofd pers & communicatie Kerkprovincie

De Nederlandse Bisschoppenconferentie heeft Anna Kruse (45) benoemd tot hoofd Pers & Communicatie en woordvoerder van de Nederlandse Kerkprovincie. Kruse is de opvolgster van Bert Elbertse, die een half jaar geleden vertrok naar het Prinses Maximacentrum.

Anna Kruse studeerde journalistiek op HBO- en universitair niveau. In haar nieuwe functie is zij verantwoordelijk voor alle externe communicatie: persvoorlichting, persberichten, communiqués en alle andere uitingen van de Bisschoppenconferentie. Hieronder valt het voorbereiden en begeleiden van de mediacontacten van de bisschoppen voor zover zij landelijk functioneren. Ook onderhoudt het Hoofd P&C de contacten met RKK/KRO en is zij secretaris van de Bisschoppelijke Beleidscommissie voor Communicatie en Media (BCCM).

Kruse was de afgelopen zeven jaar hoofdredacteur van Inspiratie Magazine. ‘Naast het informeren van de Nederlandse pers, wil ik graag de katholieke achterban waar mogelijk rechtstreeks informeren over wat er binnen de Nederlandse kerkprovincie gebeurt. Bijvoorbeeld via social media. Op die manier kan de betrokkenheid bij de eigen Kerk nog worden vergroot’, aldus Anna Kruse, die  op 1 oktober formeel start.

(bron: RKKerk.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *