Archeologen ontdekken sporen Babylonische verwoesting van Jeruzalem

In Jeruzalem hebben archeologen historische sporen gevonden van een verwoesting ruim 2600 jaar geleden, zo meldt The Times of Israel. Dit is gelijk aan de aan de datering wanneer de stad volgens de Bijbelse profeet Jeremia verwoest is, 586 jaar voor Christus.

Artefacten

De archeologen hebben kamers gevonden die met as bedekt zijn. In de kamers zijn verschillende artefacten gevonden waaronder een uniek Egyptisch beeld van een naakte vrouw. Daarnaast is ook veel stukgeslagen keramiek gevonden welke zegels draagt die zeer kenbaar zijn voor de “eerstetempelperiode” in Jeruzalem.

Het is niet de eerste keer dat er artefacten uit de “eerstetempelperiode” zijn gevonden in de Stad van David. Het bijzondere aan deze opgravingen is echter dat deze aantonen dat de verwoesting snel en heftig moet zijn geweest. Ook toont het aan dat niet alle gebouwen destijds zijn platgebrand. “We vermoeden dat sommige gebouwen zijn vernield en dat andere waren verlaten en onaangeroerd zijn gebleven”, zo zegt archeoloog Joe Uziel. Daarnaast is het opvallend dat er ook veel sporen buiten de muren van Jeruzalem zijn gevonden, wat het vermoeden opwekt dat de stad groter moet zijn geweest dan op voorhand is aangenomen.

De opgravingen in Jeruzalem toont volgens de archeologen aan, dat de verwoesting niet alleen een verhaal is uit de Bijbel, maar ook waargebeurd.

Bron: The Times of Israel