Bewust Katholiek start met prekenservice

Bewust Katholiek - Prekenservice

Bewust Katholiek komt met een nieuw initiatief, de prekenservice. Iedere week publiceren de ontwikkelaars een filmpje met een nieuwe preek, gehouden door pastoor Dick van Klaveren uit Gouda. Deze maand kan men gratis naar de preken kijken, vanaf maart betaal je 5 euro per maand.

Via de website van Bewust Katholiek kunnen geïnteresseerden een abonnement afnemen op de prekenservice. Iedere week ontvangen de abonnees een e-mail met daarin een verwijzing naar de preek van de week. Alle preken worden verzorgd door pastoor Van Klaveren. Mocht hij vanwege omstandigheden niet in de gelegenheid zijn om te preken, dan volgt er ook geen filmpje. 

Videoreeks over de sacramenten

In 2015 is Bewust Katholiek gestart met het publiceren van filmpjes over de zeven sacramenten. Het initiatief ‘Bewust Katholiek’ is ontstaan in de Sint Jan de Doperparochie in Gouda door pastoor Van Klaveren, Emy en Frank Jansons. De initiatiefnemers richten zich vooral op jonge mensen die met vragen zitten en gaan zoeken op internet. Men wil zorgen dat er aansprekende antwoorden te vinden zijn, waar ze zich aan op kunnen trekken en waar ze wijzer van worden.

https://www.youtube.com/watch?v=3vIctlcU0_c