Bijbelmarathon in Sterre der Zee

Onder het motto ‘Ooit zoiets gehoord?!’ gaan van 3 tot en met 15 augustus ruim zeventig zusters, broeders, paters en geassocieerden van een twintigtal ordes en congregaties in Limburg een Bijbelmarathon houden in de Basiliek van Onze Lieve Vrouw Sterre der Zee in Maastricht.

Ze hebben de drukste vakantieweken en de drukst bezochte kerk van Limburg uitgekozen om de Bijbel van A tot Z voor te lezen. Dat doen ze in het kader van het Jaar van de Religieuzen, om zo te benadrukken dat – hoe verschillend van opdracht ze ook zijn – zij in wezen allen dezelfde missie hebben: het uitdragen van de Blijde Boodschap.

Iedereen is welkom om in de basiliek aan het Onze Lieve Vrouweplein te Maastricht voor korte of langere tijd te komen luisteren: van maandag tot en met zaterdag in de twee eerste weken van augustus, tussen 10.00 en 17.00 uur. Het voorlezen wordt af en toe onderbroken door een kort muzikaal intermezzo. Medereligieuzen zullen als gastvrouw/-heer aanwezig zijn om informatie aan te reiken en eventueel in gesprek te gaan over de huidige betekenis van de Bijbel én van het leven en werken van religieuzen.

Bron: Site Onze Lieve Vrouw ‘Sterre der Zee’ Basiliek Maastricht

Foto: Gerben van Heijningen CC BY-NC 2.0