Bisdom Rotterdam brengt diaconale kalender uit

Het bisdom Rotterdam heeft een diaconale kalender uitgebracht voor 2018 en 2019. Op de kalender staan data die voor diaconie relevant zijn, zoals kerkelijke gebedsdagen, missionaire acties op het collecterooster en feestdagen van diaconale heiligen.

Handige kalender

De kalender is handig voor mensen die in het bisdom werken aan diaconie. Beroepskrachten en vrijwilligers in bijvoorbeeld PCI-besturen en Missie, Ontwikkeling en Vrede-groepen kunnen veel baat hebben bij deze kalender. Behalve belangrijke data bevat de kalender inspirerende voorbeelden van diaconale initiatieven in het bisdom.

Jan Maasen, medewerker diaconie van het bisdom Rotterdam hoopt dat de kalender enthousiasme en nieuwe ideeën genereert om aan de slag te gaan met diaconie in eigen omgeving. “Wellicht staan er dagen vermeld die aanspreken en aanleiding geven tot een nieuwe activiteit.”

Projecten

Er zijn zestien projecten in de kalender opgenomen, welke zijn aangemeld door initiatiefnemers voor de diaconieprijs Brood en Rozen 2017. Deze prijs zet de sociale inzet van parochies in de schijnwerper en is een uiting van waardering voor alle vrijwilligers die zich bekommeren om mensen in nood. De projecten zijn volgens Maasen informatief en aanstekelijk. Is er een project bij, waarvan je denkt: “Dat kunnen wij ook!” laat je inspireren, volg na en plan in.”

De kalender is gratis te downloaden vanaf de website van het Bisdom Rotterdam.