Bisdom Rotterdam houdt vanaf nieuw kerkelijk jaar een Jaar van Gebed

Tijdens de bisdombedevaart van het bisdom Rotterdam nodigde Mgr. Van den Hende uit tot een Jaar van Gebed. Dit themajaar gaat in op 3 december, de begin van de Advent en het nieuwe kerkelijk jaar.

Jaar van Gebed

“De Kerk als een netwerk van liefde tot opbouw van een beschaving van liefde. Dat kan niet zonder gebed, anders wordt het een netwerk los van Christus, een paraplu zonder handvat.” Zo predikte de bisschop van Rotterdam tijdens de chrismamis op 12 april jl. Deze woorden van Van den Hende konden rekenen op veel positieve kritieken waarin veel mensen aangaven grote waarde te hechten aan het gebed. Nadien ontstond het idee om een diocesaan themajaar rond het thema ‘gebed’ aan te kondigen.

Tijdens de laatste dag van de bedevaart naar Rome nodigde Mgr. Van den Hende de meereizende pelgrims uit voor dit themajaar. Hierin verwees hij naar een encycliek van paus Benedictus ‘‘Caritas in veritate’. De emeritus paus schrijft dat de eucharistie pas volledig is als die zich uit in daden van liefde. Mgr. Van den Hende: “Ieder van ons mag zijn of haar deel volbrengen van de zending die de Heer aan zijn Kerk heeft toevertrouwd, maar het begint met gebed. Een netwerk van liefde dat zijn oorsprong vindt in gebed kan nog meer een bijdrage leveren in Jezus’ Naam.”