Bisdom Rotterdam lanceert website internationale eucharistievieringen

Het bisdom Rotterdam heeft begin deze zomer een nieuwe website gelanceerd: www.holymass.nl
Op de website is informatie te vinden over internationale eucharistievieringen in de migrantenparochies in het bisdom.

Groot aantal katholieke migrantenparochies

Rotterdam heeft een groot aantal migrantenparochies, bijvoorbeeld voor Frans- en Spaanstalige katholieken. Binnen het bisdom Rotterdam is vicaris-generaal Verbakel verantwoordelijk voor de aandacht die migrantenparochies krijgen. Landelijk is hij voorzitter van Cura Migratorum, waar bisdommen onderling overleggen en contact houden inzake het pastoraat voor migranten. De website is in de basis Engelstalig, maar biedt informatie over de verschillende parochies en gemeenschappen in hun eigen taal.

Veel migranten die in Nederland leven weten via hun netwerk de weg naar de kerk te vinden, waar de dienst in hun taal wordt gehouden. Ook ziet het bisdom dat steeds meer migranten aansluiten bij Nederlandstalige eucharistievieringen. De website is een dienst voor migranten die nog geen netwerk hebben opgebouwd van mensen, die hen op een kerkdienst kunnen wijzen. Ook kan de website een bron zijn voor toeristen om tijdens hun vakantie een viering te bezoeken.

Gaan andere bisdommen internationale eucharistievieringen ook publiceren?

Volgens de vicaris-generaal behoort het tot de mogelijkheden om de website in de toekomst verder uit te breiden. Of dit initiatief ook landelijk opgepakt zal worden is niet duidelijk. Veel parochies geven informatie over internationale eucharistievieringen, maar het bisdom Rotterdam is vooralsnog het eerste bisdom die deze informatie op deze manier communiceert.

 

Bron: www.bisdomrotterdam.nl