Bisschoppen starten project Katholiek Leven

Aanstaande zondag lanceren de Nederlandse bisschoppen een nieuw initiatief. Onder de naam Katholiek Leven komen minimaal de website katholiekleven.nl en twee Facebookpagina’s online.

De bisschoppenconferentie registreerde op 31 december al de merknaam Katholiek Leven in de classificaties fondsenwerving, telecommunicatie, educatie en gebedsdiensten.

Een begeleidende Facebookcommunity is op 15 januari gestart. Ook is een redactionele Facebookpagina geopend (die enkele uren na onze berichtgeving is gesloten). Daaruit valt op te maken dat het thema ‘geloof, hoop en liefde in de katholieke kerk’ is. Mogelijk staat het initiatief in het teken van het jaar van barmhartigheid.

Katholiek Leven is een nieuw initiatief van de Nederlandse bisschoppen dat start begin 2016. Over het initiatief wilde woordvoerder Anna Kruse dinsdagmorgen nog niets zeggen. “Nee, zondag volgt een persbericht.”

De website katholiekleven.nl was eerder in handen van mediapriester Roderick Vonhögen, die de site als een “katholieke doe-het-zelf-gids” gebruikte.