Bodar uit kritiek op The Passion

In het ochtendprogramma Goedemorgen Nederland van omroep WNL uit de bekende mediapriester Antoine Bodar kritiek op het paasspektakel The Passion.

“Het is een soort show, een soort songfestival. Maar beklijven door het geloof doet het niet. Vergelijk het met paus Franciscus. De paus is populair maar het kerkbezoek neemt niet toe. The Passion is dus populair, maar het kerkbezoek neemt niet toe,” zegt Bodar. “Dit zijn twee verschillende werelden. Het is de wereld van prettig met elkaar zijn. Het is een leuk feestje en ieder gaat uit zijn dak. De verdieping van het geloof waar het om zal gaan in het kader van The Passion is er niet.”

Antoine Bodar sluit daarbij aan bij het onderzoek God in Nederland. Ook dat onderzoek concludeert dat de uitzending weliswaar aanspreekt en ruim voldoende wordt beoordeeld, maar “zonder dat deze kijkers een link maken naar of interesse krijgen voor het christelijk geloof.”

The Passion wordt vanavond uitgezonden op NPO 1 en op Radio 2 vanaf 20.35uur. Het spektakel is tevens live te ervaren via virtual reality (VR).