Brabantse bisdommen verspreiden een speciaal Bisdom Magazine

In kader van de Brabantse Open Kerkendag op 26 november aanstaande, verspreiden het bisdom Breda en Bisdom ‘s-Hertogenbosch een speciaal Bisdom Magazine.

‘Betekenisvolle gebouwen voor veel mensen’

In het blad heten de beide bisschoppen en de commissaris van de Koning, Prof. dr. Wim van de Donk de lezer welkom. ” Sommige kerkgebouwen zijn herbestemd en sommige kerkgebouwen zijn nog volop voor de eredienst beschikbaar. Het zijn betekenisvolle gebouwen voor veel mensen in Brabant.” aldus Wim van de Donk.

Mgr. Liesen: “Het kerkgebouw is de plaats waar parochianen samenkomen om op zondag de eucharistie te vieren, maar ook de plaats van waaruit ze vertrekken. De laatste woorden van elke viering zijn: ‘Gaat nu heen in vrede.’ De vrede die we vieren, die we van Christus hebben ontvangen, dragen we uit. En daarom is het kerkgebouw niet een gesloten gebouw, maar een open gebouw.”

Gratis download Bisdom Magazine

Het magazine bestaat uit een ‘dubbelnummer’. Het eerste deel heet bezoekers welkom en beschrijft wat er in een kerkgebouw te zien is. Het tweede deel is speciaal bedoeld voor parochies en is aan te vragen bij de bisdommen zelf. Hierin wordt ondermeer de visie van de bisschoppen beschreven. Het is daarbij niet alleen het kerkgebouw dat mensen kan raken met schoonheid , maar zeker ook de getuigenis welke uitgaat van de levende gemeenschap.

Download hier het Bisdom Magazine