Congres jonge katholieken over bruisende kerk

Gouda wordt eind oktober het middelpunt hoe jonge katholieken de toekomst van de rooms-katholieke kerk zien. Op 30 oktober vindt het congres ‘Bruisende Kerk’ plaats voor jonge katholieken van 18 tot 38 jaar. De organisatie ‘Bewust Katholiek’ wil met de bijeenkomst helderheid scheppen over hoe je naar de Kerk kunt kijken en van daaruit laten zien welke kansen er zijn voor jonge generaties gelovigen.

Bruisende Kerk

“Ik weet zeker dat de Kerk er in Nederland zó veel mooier uit kan zien”, zegt Frank Jansons (30), mede-initiatiefnemer, “en daar willen we met de jonge generatie een nieuwe start mee maken. We willen vragen beantwoorden als: hoe ziet de ideale Kerk er volgens ons uit? EnHoe kunnen we daar vorm aan geven vanuit onze eigen kracht en met elkaar?”

Diverse sprekers helpen de deelnemers hierbij op weg. In de workshop bruisende kerk, proeven deelnemers aan hoe ze de Kerk van de toekomst vorm kunnen geven vanuit hun eigen kracht, talenten en verlangens die ze van God hebben gekregen. Dát is een bruisende Kerk.

Spannende uitdaging

“We gaan ze dus niet vertellen wát ze moeten doen,”lacht pastoor Van Klaveren van Bewust Katholiek. “Wij willen hen verhelderende inzichten geven over hoe je naar toekomst van de Kerk kunt kijken; hen laten zien welke kansen er liggen. Onze paus zei dat heel treffend: ‘De toekomst ligt in je hart, in je hoofd en in je handen’. Een spannende uitdaging voor de jongeren om te ontdekken wat dat voor hén betekent.”

Het congres

Het congres Bruisende Kerk is op zondag 30 oktober van 9:30 tot 16:30 uur in Gouda. Als afsluiting van het congres is er een Eucharistieviering waarin bisschop van Rotterdam Hans van den Hende voorgaat. Jongeren tussen de 18 en 38 jaar kunnen zich aanmelden via www.bewustkatholiek.nl.