Dag van het Jodendom start jubileumjaar Nostra Aetate

In 2015 is het 50 jaar geleden dat ‘Nostra aetate’ verscheen. Deze Vaticaanse verklaring vormde een ommekeer in de verhouding tussen katholieken en joden. De Dag van het Jodendom staat er uitgebreid bij stil op 15 januari 2015.

Op 15 januari wordt de jaarlijkse ‘Dag van het Jodendom’ gehouden. In de sjoel en de gemeenschapsruimte van de Liberaal-Joodse Gemeente Rotterdam ontmoeten katholieke, joodse en burgerlijke leiders elkaar over het jubileum van Nostra aetate. De bijeenkomst staat in het teken van verbondenheid, verscheidenheid en vrede.

Hoogleraar Marcel Poorthuis blikt terug op 50 jaar katholiek-joodse dialoog. Docent judaïca Leo Mock geeft een joodse visie op deze ontwikkelingen. Marjan Gijbers is identiteitsbegeleider voor het katholieke basisonderwijs in Rotterdam en vertelt over haar ervaringen met de joods-christelijke dialoog. De muzikale bijdrage wordt verzorgd door Hannah Verhulst, chazan van LJG Rotterdam, en sopraan en cantor Sonja Roskamp.

De Dag van het Jodendom beoogt kennis over het jodendom onder christenen te bevorderen. Tevens wil dit initiatief de actieve dialoog tussen joden en christenen stimuleren. De Dag van het Jodendom is een initiatief van de Nederlandse Bisschoppenconferentie. De Dag van het Jodendom wordt uitgevoerd met inhoudelijke ondersteuning vanuit de KRI Katholieke Raad voor Kerk en Jodendom.

Meer informatie over het programma en aanmelding is te vinden op de website van de Dag van het Jodendom.