Dubbel gevoel bij najaarsprogrammering RKK

Met een ‘verscheurd gevoel’ presenteerde Leo Fijen vandaag de najaarsprogrammering van RKK. Vanaf 2016 bestaat deze kleine omroep niet meer omdat de regering de financiering stopzet. Het is een schizofrene situatie, aldus Fijen. Aan de ene kant heeft RKK nog steeds ambities en is het de meest succesvolle kleine omroep: “RKK bereikt een miljoenenpubliek met The Passion”. Verder wees hij op succesvolle programma’s voor de jeugd: “Kerst met de zandtovenaar haalde 800.000 kijkers.” Aan de andere kant weten zijn collega’s dat het in 2016 afgelopen zal zijn met hun omroep.

Vanwege de dreigende opheffing gaat RKK nauwer samenwerken met de KRO. ‘Kerstmis met de Zandtovenaar’ zal dit jaar een gezamenlijke productie van RKK en KRO zijn.

Verder wordt de campagne ‘Red de eucharistieviering van RKK op tv en word lid van de KRO’ voortgezet. De campagne stuitte op bezwaren omdat deze misleidend zou zijn. Fijen benadrukte echter dat de Reclame Code Commissie heeft bepaald dit niet zo is: “Je mag zeggen dat de politiek de eucharistieviering van de tv wil weren.”

Nieuw is de serie ‘Het wonder in de ander’ over leden van het Leger des Heils en hun werk. De serie is al op 24 augustus van start gegaan. RKK heeft inmiddels een aantal voorproefjes van de bekende programma’s die terugkeren op YouTube gezet:

De weg naar Santiago
Geloofsgesprek

Antoine Bodar is weer te zien en te horen in verschillende programma’s. Hij kondigde alvast een programma aan, dat komend voorjaar te zien zal zijn over een van de mensen die paus Franciscus inspireren: de H. Franciscus van Assisi. Het zal een ‘contemplatief’ programma worden, maar zal Franciscus ook tonen als een mens van vlees en bloed. Bodar zal laten zien dat hij in zijn jeugd ‘de bloemen flink heeft buitengezet’, iets dat de biografen van de heilige hebben weggepoetst, aldus Bodar.

Meer informatie is te vinden op rkk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *