Eric van den Berg stopt met Katholiek.nl

Per 1 december dit jaar neemt Berne Media / uitgeverij abdij van Berne de nieuwswebsite Katholiek.nl over van eigenaar Eric van den Berg.

Katholiek.nl is vijftien jaar geleden in het leven geroepen door Van den Berg. In deze jaren is katholiek.nl uitgegroeid tot een toonaangevend platform op het terrein van de katholieke lifestyle, cultuur en media – nieuws en achtergronden. Een creatieve en deskundige redactie met onder andere cultuurtheoloog Frank Bosman en de journalisten Jan Brouwers en Robert Reijns is dagelijks bezig met het volgen van het rooms-katholieke nieuws, in Nederland en op wereldvlak.

Eric van den Berg stopt per 1 december 2016. Hij wil meer tijd besteden aan zijn gezin en de opvoeding van zijn dochtertje. Daarnaast groeit zijn kerkelijke communicatieadviesbureau ISI Media. Dat vraagt meer focus. Van den Berg: “Na 15 jaar is het voor mij tijd voor iets anders en voor de site tijd voor nieuw bloed. Ik ben daarom heel blij dat de gerenommeerde uitgeverij Berne Media de website de toekomst in gaat brengen. Er is potentieel genoeg om Katholiek.nl te laten groeien.”

Berne Media, onderdeel van de Abdij van Berne te Heeswijk, is verheugd dat zij deze domeinnaam en de daarbij behorende website kan overnemen. Met de huidige – onafhankelijke – redactie wil zij katholiek.nl op de ingeslagen weg voortzetten, en verder ontwikkelen.

De acquisitie past binnen de plannen van het aan de Abdij van Berne gelieerde bedrijf om te groeien als leverancier van producten met een katholieke/religieuze inhoud. Met de overname van Katholiek.nl wil het de online activiteiten van het bedrijf verder uitbreiden en versterken.

Berne Media | uitgeverij abdij van berne is gevestigd in Heeswijk en geeft naast liturgisch materiaal, zoals het wekelijkse zondagboekje De zondag vieren, zo’n 30 boeken per jaar uit van gerenommeerde auteurs. Daarnaast exploiteert de uitgeverij een boekhandel die zowel online (berneboek.com) als offline (boekhandel berne) religieuze boeken en abdijproducten verkoopt. De directie van Berne Media bestaat uit norbertijn Joost Jansen en Pieter de Boer.