Franciscanen bijeen voor generaal kapittel

Vanaf aanstaande zondag houdt de orde van de minderbroeders franciscanen haar generaal kapittel. De wereldwijde vergadering in Assisi duurt tot 7 juni. Voor de gelegenheid is een film gemaakt over de franciscanen in de Lage Landen om zich te presenteren.

Het iets meer dan vijf minuten durende filmpje is gemaakt door Emy Jansons en brengt de verschillende facetten van het franciscaanse leven in Nederland en Vlaanderen in beeld: aantallen, leeftijdsopbouw, ouderenzorg en toekomstgerichte communiteiten in Megen en Amsterdam, eerbied voor de schepping, diaconie, jongerenwerk en moderne spiritualiteit. Aandacht is er tenslotte voor het Tijdschrift voor Verkondiging, het magazine Franciscanen.nl, het Tau-intiatief in Vlaanderen en nieuwe broeders.

Op het generaal kapittel zullen de minister generaal en het generaal bestuur worden gekozen. Minister provinciaal Rob Hoogenboom van de Nederlandse franciscanen neemt aan het kapittel deel. Van Assisi zal hij bloggen op https://franciscanen.wordpress.com over de vergadering.

Bekijk het filmpje:

(bron: Franciscanen.nl)