Glossy ‘Klooster!’ krijgt een vervolg

In mei van dit jaar bracht uitgeverij Adventiat de glossy ‘Klooster!’ uit. In dit blad krijgen buitenstaanders een unieke kijk in kloosters en het leven van de kloosterlingen. Het bleek een groot succes want er werden bijna 20.000 exemplaren van de Glossy verkocht. Genoeg aanleiding voor de uitgeverij om hier een vervolg aan te geven en ze gaan de glossy komend jaar vier keer uitbrengen.

‘Klooster!’

De eerste editie van ‘Klooster!’ kreeg in onze recensie een waardering van vier sterren. Er was te zien en lezen dat kloosters geen gesloten plekken zijn met wereldvreemde bewoners, maar gastvrije omgevingen bewoond door mensen met interessante verhalen.

“De glossy schetst het verhaal van broeders en zusters uit verschillende ordes. Het is dus geen eenkleurig blad maar het laat zien dat ieder klooster, iedere orde een eigen plaats inneemt binnen het Nederlandse kloosterleven.”

Komend jaar vier keer met hoop op meer

Het blad zal komend jaar vier keer verschijnen. Naar eigen zeggen heeft de uitgeverij het doel om lezers de kloosterervaring mee te geven door via het blad mee te bidden en deel te nemen aan het ritme van de kloosterlingen. Het blad zal naast interviews en foto’s aangevuld worden met praktische meditatieve oefeningen. Mocht het blad komend jaar ook weer een succes zijn, dan overweegt Adveniat ook de komende jaren de glossy uit te blijven brengen

Geïnteresseerden kunnen voor € 35,- een abonnement afsluiten door een mail te sturen naar de uitgeverij. Abonnees ontvangen alle vier de edities en betalen € 8,75 per exemplaar. Iedere uitgave zal ook los verkocht worden voor een prijs van € 9,95. U kunt het eerste volgende exemplaar ‘Klooster! LICHT’ hier reserveren.