Hard Rock Café opent filiaal in Vaticaanstad

Na een vestiging van McDonald’s krijgt het Vaticaan er binnenkort ook een eigen Hard Rock Café bij. En dat is niet naar de zin van enkele kardinalen uit de buurt. “De paus moet deze ontwikkelingen stoppen.”

Het Hard Rock Café komt in een winkelpand aan de centrale Via della Conciliazione, de belangrijkste toegangsweg tot Vaticaanstad die van de Engelburcht recht naar het Sint-Pietersplein loopt. Het café zou gevestigd worden in een ruimte die vroeger dienst deed als boekhandel voor de salesianen.

Niet iedereen is blij met het café. Flink wat kardinalen vinden de vestiging van McDonalds en het Hard Rock Café zeer ongepast.
Een aantal kardinalen die vlak boven het pand zouden komen wonen zien de drukte en de walm van hamburgers en patat niet zitten

De kardinalen hopen dat paus Franciscus de klok kan terugdraaien: “Het lijkt ons dat de commerciële verhuur van de panden op deze schaal tegen de leer is die de paus zelf predikt. Hij moet deze ontwikkelingen stoppen”, zo klinkt het.

Het ziet er echter niet naar uit dat de paus ook effectief tussenbeide zal komen in de heikele kwestie. Bij wijze van tegemoetkoming beloofden de uitbaters van het Hard Rock Café alvast geen “duivelse muziek te draaien”, laat staan ‘satanic rock’.

(bron: Het Laatste Nieuws. Foto: Pixabay)