Hoofdredacteur Rorate definitief weg

Na ruim een jaar gew­erkt te hebben aan een doorstart van de nieuwsweb­site Rorate/RKNieuws.net heeft hoof­dredac­teur Vin­cent Kemme van­daag defin­i­tief zijn ontslag inge­di­end. Dat meldt Rorate.

“De reden voor zijn ontslag is gele­gen in het feit dat hij geen vertrouwen meer heeft in de toekomst van Rorate/RKNieuws.net,” aldus interim-voorzitter Lieke Titulaer. Vincent Kemme wil zijn energie “in andere vor­men van apos­to­laat” steken. Het bestuur heeft zijn ontslag aan­vaard en dankt Vincent Kemme bij­zon­der voor zijn inspan­nin­gen.

Op Facebook liet Kemme vannacht weten dat hij afscheid heeft genomen van de nieuwswebsite. “Heeft geen toekomst meer” schreef hij daar. De komende weken verwacht hij een definitief besluit, zo verklaarde hij donderdagmorgen op Radio Maria. Er zou niemand zijn die hem wil opvolgen.

Kemme trad aan op 1 januari 2014. Hij trok zich in mei vorig jaar terug omdat hij de redactiewerkzaamheden niet kon combineren. Na een onderbreking begon hij in september opnieuw bij Rorate in een andere vorm: doorplaatsingen via sociale media en een wekelijks blog. Daaraan komt nu een definitief einde.

Kemme’s voorganger was Theo Borgermans. De assumptionist werkte vanaf 2002 voor de nieuwssite maar stapte eind 2013 plotseling op na een meningsverschil met zijn bestuur.

Nieuwe website

Rorate werkt ondertussen aan een nieuwe WordPress-website die volgens ingewijden door Inge Loots wordt gemaakt. Loots is bekend van haar werkzaamheden voor de stichting SQPN van Roderick Vonhögen. Ze bouwde onder meer de website Trideo. Van haar hand is ook Biofides, de weblog van de nu vertrokken hoofdredacteur Kemme.

(bron: Rorate)

(lees ook: Ex-hoofdredacteur Kemme: ‘Rorate is niet meer te redden’)