Hoogste geestelijke franciscanen komt naar Nederland

Michael Perry, overste van de wereldwijde orde van de minderbroeders franciscanen, brengt van 9 tot en met 14 oktober een werkbezoek aan Nederland en Vlaanderen. De overste van de Nederlandse franciscanen, Rob Hoogenboom, had hem uitgenodigd voor een bezoek aan zijn medebroeders in de Lage Landen.

De 61-jarige Amerikaan werd in mei dit jaar op het generaal kapittel van de orde herkozen als ‘minister generaal’, zoals de functie officieel heet. Een minister generaal is de hoogste functie binnen een orde.

Michael Perry komt vrijdagavond aan in Amsterdam. Zaterdag heeft hij van 10.30 tot 15.00 uur in Alverna (Wijchen) een ontmoeting met de Nederlandse franciscanen. Daarbij zal de Nederlandse provincie van de orde zich presenteren. Aansluitend vertrekt hij naar Nijmegen. Van daaruit brengt hij zondagochtend een bezoek aan het Franciscaans Jongerentreffen in Megen, waar hij ook kennis zal maken met clarissen, vertegenwoordigers van de Franciscaanse Beweging en van de Orde van Franciscaanse Seculieren en met mensen van het Franciscaans Studiecentrum. Hij reist vervolgens naar Amsterdam. Maandag heeft hij in Utrecht een onderhoud met het provinciaal bestuur van de franciscanen. Later die dag vertrekt hij naar België voor een kennismakingsbezoek aan de franciscanen in Vlaanderen.