Hurkmans: “Soms zwaar om ziek te zijn”

In zijn Paaswens van bisschop van Den Bosch Antoon Hurkmans schrijft hij openhartig over zijn gezondheid. “Mijn kwaal is, zo blijkt, moeilijk grijpbaar,” schrijft de bisschop. Hij is onder behandeling in het Radboud universitair medisch centrum in Nijmegen.

Voortdurend moe

Het is nog onduidelijk wat de bisschop heeft. “Het heeft te maken met een voortdurend moe zijn en met vitaliteit als gevolg van fysisch-lichamelijke oorzaken. Allerlei oorzaken komen naar voren en vallen ook weer af”, schrijft bisschop Hurkmans. “Soms is het zwaar om ziek te zijn, maar meestal maak ik het goed.”

Het ziet er niet naar uit dat de bisschop snel het werk zal hervatten. Hij leest dagelijks de Heilige mis en bid het getijdengebed. Ook leest hij veel en is hij begonnen met tuinieren. “Ik ben graag thuis, het geeft me rust. Het gaat goed, maar ik wil heel graag weer aan het werk. Er is niets mooiers dan met u allen in liefde uitdrukking geven aan ons samen Kerk zijn.”

In oktober 2014 legde bisschop Hurkmans het merendeel van zijn taken neer vanwege vermoeidheid en andere lichamelijke klachten. In een eerder stadium had hij last van oorsuizen en lage bloeddruk.

(foto: screenshot omroep RKK, 2013)