IKON-hoofd: ‘Bisschoppen wilden RKK niet bij de EO’

Volgens de coördinator productie en televisie van de IKON, Peter Dekker, wilde de EO graag dat de omroep RKK bij de EO kwam. Maar de bisschoppen wilden dat niet. Dat zegt hij in een interview met de website Nieuwwij.nl.

Net als de RKK verdwijnt IKON. Beide omroepen verdwijnen, maar een aantal IKON-programma’s wordt voortgezet door de EO. Dekker: “De ambitie van de EO is om heel christelijk Nederland te bereiken, dus ook de meer vrijzinnige groepen. Dat is een wijziging ten opzichte van het eerdere beleid. Eigenlijk zou de EO ook graag de katholieken in huis hebben. Maar de bisschoppen hebben daar een stokje voor gestoken.”

De RKK werkt in het uiterst succesvolle project The Passion al samen met de EO, maar dat is geen reden tot een fusie, of ‘doorstart’ bij de Evangelische Omroep. De uitzendingen worden op verzoek van de bisschoppenconferentie verzorgd door de KRO, waarmee sinds 1993 een convenant gesloten is. In 2012 is de samenwerking verlengd tot en met 2016. De RKK wordt met het ingaan van de nieuwe medialicentie onderdeel van de fusie KRO-NCRV.