Jubeljaar gepresenteerd

Vanmorgen hebben aartsbisschop Salvatore Fisichella, president van de Pauselijke Raad voor de Bevordering van de Nieuwe Evangelisatie, en mgr. Graham Bell het Bijzonder Jubeljaar van de Barmhartigheid gepresenteerd. Het Jubeljaar duurt van 8 december 2015 tot 20 november 2016.

Aartsbisschop Fisichella herhaalde dat dit Jubeljaar niet te vergelijken is met het grote Jubeljaar 2000, toen Rome te maken kreeg met een ongekende stroom pelgrims. “Het is de wens van de paus dat dit Jubeljaar zowel in Rome als in de plaatselijke Kerken wordt gevierd; dit zal de nodige nadruk leggen op het leven van individuele christenen en hun noden, op zo’n manier dat de initiatieven geen extra last betekenen voor de lokale Kerken, maar ze zullen op een natuurlijke manier ingepast kunnen worden in hun kalenders en gebruikelijke activiteiten.”

Zoals gebruikelijk zal het Jubeljaar beginnen met de opening van de Heilige Deur in de Sint-Pieter in Rome. Nieuw is dat elk bisdom wordt opgeroepen een heilige deur te openen in de kathedraal of in een bedevaartsoord.

Bron: Vatican Information Service