Kardinaal Eijk staat boeteviering Willibrordkerk toe

Gisteren heeft het bestuur van het Sint Willibrord Apostolaat overleg gehad met kardinaal Eijk over de heiligschennis van de Willibrordkerk. Uit het beeld- en fotomateriaal dat van de voorstelling ‘De Uitvaart’ beschikbaar is, heeft de aartsbisschop geconcludeerd dat de kerk inderdaad geprofaneerd is. Dat betekent dat er momenteel geen eucharistievieringen meer mogelijk zijn in de Sint Willibrorduskerk.

Kardinaal Eijk is bereid om een boeteviering te laten houden. Daarmee wordt de kerk weer geschikt gemaakt voor de eredienst. Het Apostolaatsbestuur neemt contact op met de eigenaar van het gebouw. Het is nog onbekend of de beide stichtingen daaraan willen meewerken.

Het bestuur is nog steeds ontstemd over de kunstuiting in de kerk van Dries Verhoeven. Op hun Facebook-pagina schrijft de stichting: “Vergeten zijn blijkbaar de tijden dat de RK Kerk een van de weinige instellingen was die vaak pro Deo zorgde voor onderwijs, caritas en ziekenzorg. Nu de tijden zijn veranderd, en de Kerk niet langer in de gunst ligt bij het volk, moeten de katholieken ineens wijken ten gunste van de ‘kunst’.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *