Kardinaal Eijk wenst parochianen De Goede Herder sterkte

Kaarsjes

Naar aanleiding van het afbranden van de Moeder Teresakerk heeft kardinaal Eijk een brief gestuurd aan de parochianen van de parochie De Goede Herder in Hengelo om hun een hart onder de riem te steken.

‘Ook voor mij was de schok groot toen ik hoorde van de verwoesting van de Moeder Teresakerk,’ schrijft kardinaal Eijk. ‘Naar ik heb begrepen, wordt het gebouw als verloren beschouwd. Dat is verschrikkelijk voor de hechte gemeenschap rond deze kerk.’

‘Het gebouw was pas ruim 20 jaar oud, dus velen van u hebben deze kerk vanaf het begin meegemaakt. Het is de plek waar mensen zijn gedoopt, getrouwd en uitgeleide zijn gedaan naar hun laatste rustplaats. Er is niet alleen een gebouw in vlammen opgegaan, maar een huis van God waaraan velen van u zeer dierbare en waarschijnlijk ook emotioneel geladen herinneringen koesteren.’

Kardinaal Eijk wenst de parochianen mede namens de andere leden van de bisdomstaf heel veel sterkte in deze moeilijke tijd. ‘Juist het gegeven dat u zo’n hechte gemeenschap bent, is het belangrijk om dit verlies samen in gebed tot God te verwerken.’ Hij wenst hun daarbij Gods zegen en de moed en kracht die zij op dit moment nodig hebben.

Afgelopen maandagochtend vroeg woedde er een uitslaande brand in de Moeder Teresakerk. Helaas kon het gebouw niet gered worden en moesten de muren die nog overeind stonden, in verband met de veiligheid worden afgebroken.

Bron: Aartsbisdom Utrecht