Kardinaal Turkson over genetisch gemanipuleerde gewassen

Kardinaal Peter Turkson zal op 17 oktober de Wereldvoedselprijs Conferentie toespreken. De wereldvoedselprijs wordt dit jaar toegekend aan drie wetenschappers die werken aan de verbetering van genetisch gemanipuleerde gewassen. De prijs is dan ook omstreden.

Dit betekent niet dat hij partij kiest in de discussie over genetische manipulatie, verklaarde de kardinaal tegenover de National Catholic Reporter. De dag ervoor spreekt hij bij een bijeenkomst georganiseerd door de Occupy the World Voedselprijscampagne die zich tegen genetisch gemanipuleerde gewassen keert.

“Ik ben niet tegen wetenschap en onderzoek, en ik ben niet tegen het verbeteren van levensomstandigheden”, aldus Turkson. Eerder had hij zich uitgesproken tegen patenten op zaaizaad, waardoor boeren gedwongen worden ieder jaar zaad te kopen in plaats van het zaad uit hun eigen gewassen te gebruiken. “Natuurlijk is er veel onderzoek gestoken in de productie van zaad van genetisch gemanipuleerde planten“. Maar als veel boeren het zaad niet kunnen gebruiken omdat het te duur is, dan maakt dit het voedselprobleem alleen maar erger, zo waarschuwde hij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *