Kardinalen verdedigen pauselijke kritiek op Curie

Drie kardinalen verdedigen de stevige kritiek van paus Franciscus op de Romeinse Curie, zeggende dat hij de volledige steun van het College van Kardinalen heeft.

Kardinaal Sean O’Malley van Boston vertelde de pers dat paus Franciscus nog voor hij werd verkozen wist dat hervorming in het Vaticaan nodig was. Hij zei dat “paus Franciscus dat doet met veel energie, en hij heeft onze steun.”

O’Malley vindt dat het gewetenonderzoek dat de paus de Romeinse Curie voorstelde was een meditatie door “een jezuïete novicenmeester.”

Kardinaal Walter Kasper maakte een vergelijkbaar punt in een interview met de Italiaanse krant Corriere della Sera. Kasper zegt dat de paus “een spirituele hervorming van de curie wil.” De Duitse kardinaal zei dat een herstructurering van de Vaticaanse bureaucratie nodig is en dat “de kern van het probleem een spirituele is.”

De prefect van de Congregatie voor de Oosterse Kerken, kardinaal Leonardo Sandri, vertelde Corriere della Sera dat de Romeinse Curie moet zorgen “geen onderwerp van schandaal” te zijn.

(foto: Mazur/catholicchurch.org.uk)