Kerkbalans organiseert een fotowedstrijd

Actie Kerkbalans organiseert voor de campagne van 2018 een nationale fotowedstrijd. Hieraan kunnen alle kerkleden deelnemen. Kerkbalans is de gezamenlijke, jaarlijkse fondsenwerfactie van de Rooms-Katholiek Kerk, de Protestantse Kerk in Nederland en de Oud-Katholieke Kerk.

Kerkleden van jong tot oud, worden gevraagd om de waarde van de eigen kerk weer te geven in één foto. Er zijn drie categorieën: kinderen (6 t/m 12 jaar), jong talent (12 t/m 18 jaar), volwassenen (18+). De vakkundige jury staat onder leiding van Ramon Mangold, die zelf met een serie foto’s van bisschop De Korte een eerste prijs bij de Zilveren Camera 2016 won.

Kerkblik-award

Winnaars van de fotowedstrijd ‘Blik op de Kerk’ winnen de ‘Kerkblik-award’, een geldbedrag van 250 euro voor hun lokale Actie Kerkbalans. Daarnaast krijgen zij een masterclass fotografie van Ramon Mangold. Deelnemers kunnen hun foto inzenden tot en met vrijdag 22 december. Actie Kerkbalans lanceert de Nationale Fotowedstrijd om de kerk letterlijk scherper in beeld te krijgen.

De winnaars van de fotowedstrijd worden bekend gemaakt tijdens het landelijk startmoment op zaterdag 20 januari 2018 om 13.00 uur. Op dat moment organiseren ook vele lokale kerken door heel het land een eigen startmoment voor Actie Kerkbalans.

Meer informatie over de fotowedstrijd kun je hier vinden.

Kerkbalans

Actie Kerkbalans start op zaterdag 20 januari en loopt tot 3 februari 2018. Jaarlijks halen 40.000 vrijwilligers in 2000 kerken (Rooms-Katholiek, Protestants en Oud-Katholiek) in Nederland geld op voor hun plaatselijke kerk. Actie Kerkbalans is de grootste fondsenwervende campagne van Nederland.