Kerkproeverij 2017

Op initiatief van de Raad van Kerken wordt in het weekend van 9 en 10 september de campagne kerkproeverij gehouden. Het concept is ‘simpel’: nodig op zaterdag of zondag iemand uit om mee naar de kerk te gaan.

Samen naar de kerkproeverij

Tijdens een feestelijke kick-off op vrijdag 1 september, geeft men in Amersfoort de aftrap voor de kerkproeverij. De kerkproeverij is een initiatief van Raad van Kerken samen met IZB en MissieNederland. Daarnaast worden de organisaties ondersteund door mediapartners KRO-NCRV en de EO.

In Engeland en in Amerika is de kerkproeverij al jarenlang een bewezen succes. Men nodigt gewoon iemand uit om mee naar de kerk te gaan en lukt dat niet, dan heb je het in ieder geval geprobeerd. Maar wie kun je uitnodigen? Mensen om je heen die normaal niet naar de kerk gaan; je buurman of buurvrouw, vrienden of vriendinnen en natuurlijk familieleden. Iedereen is welkom!

Voor alle bezoekers van de kerkproeverij biedt De Bijbelvereniging een Nieuw Testament in de vertaling van de Herziene Statenvertaling of de Bijbel in Gewone Taal aan.

Meer informatie kunt u lezen op de website van de Raad van Kerken in Nederland.