Kerkwijding in Bisdom Groningen

Mgr. Van den Hout zal op 25 november de St. Clemenskerk te Nes (Ameland) opnieuw wijden. In februari 2013 legde een uitslaande brand de monumentale neogotische kerk, gebouwd in 1878 door architect Pierre Cuypers, volledig in de as.

St. Clemenskerk Nes op Ameland

De St. Clemenskerk te Nes op het eiland Ameland, werd gebouwd in 1878 door de beroemde architect Pierre Cuypers. Op 5 februari 2013 legde een uitslaande brand de kerk volledig in as waarbij slechts enkele muren bleven behouden. Door deze muren kon de kerk wel op de lijst van beschermde monumenten blijven staan. In oktober 2015 werd begonnen met de restauratie- en herbouwwerkzaamheden. De gemeenschap verbleef tijdens de heropbouw van de kerk in een multifunctioneelcentrum naast de kerk.

Kerkwijding op 25 november door bisschop Van den Hout

Het monumentale kerkje is door de verbouwing in een eigentijds jasje gestoken. Op 18 december in 2016 werd de kerk weer in gebruik genomen door de parochianen. Op 25 november aanstaande zal er een plechtige wijding plaatsvinden door de bisschop van Groningen mgr. dr. C.F.M van den Hout.

Vooral in een tijd waar de ene na de andere kerk de deuren sluit, is het een bijzondere gebeurtenis dat een kerkgebouw herbouwd is en opnieuw gewijd zal worden.