Landelijke bijeenkomst over missionair denken

Op 8 november is Utrecht het toneel van een christelijk festival over kerk-zijn anno nu. Dan vindt het ‘Landelijk Missionair Festival’ plaats met speelse en interactieve workshops: van pastoraat op internet en sociale media tot de basics van pionieren en wandelen als missionaire activiteit. Tijdens het festival worden ook de prijzen voor beste christelijke website van Nederland uitgereikt.

Op het festival is een keur aan activiteiten waaraan zowel katholieken als protestanten hun vrijwillige medewerking verlenen. Katholiek.nl-redacteuren Frank Bosman en Eric van den Berg geven afzonderlijk workshops over gaming in de kerk, wervende websites en strategische inzet van sociale media voor parochies en gemeenten. Katholiek.nl-medewerker Harry Knipschild vertelt wat we vandaag de dag kunnen leren van missionarissen uit het verleden.

In totaal zijn er meer dan 40 workshops over pastoraat en missionair handelen die de hele dag zijn te volgen. Het Landelijk Missionair Festival beleef je in het protestants landelijk dienstencentrum in Utrecht. Meer informatie over workshops, tijden en het bestellen van tickets is te vinden op www.landelijkmissionairfestival.nl. Tickets kosten maximaal € 35.

Webfish 2014

Tijdens het festival wordt de Webfish Award uitgereikt voor beste christelijke websites. In 3 categorieën worden opnieuw de mooiste en inspirerende voorbeelden van websites in de schijnwerpers gezet. Meedoen kan binnenkort via de website van de Webfish Award. Katholiek.nl is mede-organisator van de Webfish Award, omdat wij graag rooms-katholieke parochies, bisdommen, kloosters en andere rooms-katholieke organisaties willen stimuleren te werken aan een sterke webpresentie.