Maria de Tweede Kamer in

Na de plaatsing van de Nederlandse vlag heeft ook Maria een plekje gekregen in de Tweede kamer. Woensdag zegende Mgr. Everard de Jong, hulpbisschop van Roermond het Mariabeeld uit Weert na een initiatief CDA-kamerlid Martijn van Helvert.

Gebedsruimte van het CDA

Het Mariabeeld is afkomstig uit de Onze Lieve Vrouw van Fatimakerk in Weert en is woensdagmiddag in de gebedsruimte van de CDA-fractie geplaatst. De Weertse kerk is aan de eredienst onttrokken en daarom was het beeld beschikbaar voor overplaatsing. Kamerlid Martijn van Helvert kwam op het idee in Rome na een ontmoeting met de huidige eigenaar van de kerk, ondernemer Thijs Hendrix om het Mariabeeld over te plaatsen naar het Kamergebouw. Het beeld is in bruikleen, want Hendrix en Van Helvert hopen dat hij ooit weer gebruikt gaat worden voor de mis in Weert.

Zegening door hulpbisschop De Jong

Het beeld werd onder begeleiding van de schutters overgebracht naar Den Haag, waarna hulpbisschop Everard de Jong zowel het beeld als de gebedsruimte zegende. De gebedsruimte is er volgens Van Helvert voor iedereen die er behoefte aan heeft, om zich in hectiek van de Kamer even terug te trekken en te bezinnen.