Massale deelname Zwitserse gezinsenquête

Meer dan 23.000 Zwitserse katholieken hebben deelgenomen aan de enquête over het gezin van de rooms-katholieke Kerk in Zwitserland. De resultaten worden verwerkt door het Zwitsers Instituut voor Pastoraalsociologie in St. Gallen. “Alle antwoorden die verzameld zijn, vormen samen een eerste stap en het begin van een verdieping in de gesprekscultuur over de pastoraal rond relaties, huwelijk en gezin”, aldus dr. Arnd Bünker, hoofd van het instituut dat samen met het secretariaat van de Zwitserse bisschoppenconferentie verantwoordelijk is voor het uitvoeren van de enquête.

De enquête werd ook als bijlage bij een aantal parochiebladen gevoegd. Deze schriftelijke versie werd, zoals te verwachten, vooral door ouderen ingevuld. Naast deze enquête waren er diocesane onderzoeken die zich vooral op specialisten en professionals in de zielzorg richtten.

Naar verwachting zal het nog enige maanden duren voordat de resultaten van de enquête bekend zijn. De Zwitserse bisschoppen zullen de resultaten gebruiken als voorbereiding op de bisschoppensynode over het gezin die eind 2014 wordt gehouden.

Bron: Schweizerische Kirchen-Zeitung

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *