Mensen met een Missie start ‘100 reporters’

Mensen met een Missie is 80 jaar geleden opgericht om missionarissen te faciliteren in hun werk. Werk om onrecht en uitsluiting aan te pakken in lokale gemeenschappen in ontwikkelingslanden. Om het werk van deze bijzondere mensen meer zichtbaar te maken, is Mensen met een Missie ‘100 reporters’ gestart. Een uniek initiatief: de komende drie jaar krijgen 100 mensen de mogelijkheid om als reporter een bezoek te brengen aan projecten van Mensen met een Missie over de hele wereld.

Nog steeds steunt Mensen met een Missie projecten in de missionaire traditie, ook als er ter plekke geen missionarissen meer zijn. Projecten van lokale sterke vrouwen en mannen, zusters en broeders, die zich met hart en ziel inzetten voor de meest kwetsbaren in hun omgeving. Elke dag weer.

Reporters delen hun reiservaringen en vertellen de verhalen van deze krachtige vrouwen en mannen, zusters en broeders. Zo wordt een groter publiek bekend met het werk van Mensen met een Missie en kunnen deze lokale helden ook in de toekomst hun belangrijke werk blijven uitvoeren.

100 reporters draait om aandacht en persoonlijk contact; om ontmoetingen. Ontmoetingen met de mensen achter de projecten. Reporter zijn is een bijzondere vorm van doneren. De reiziger financiert zelf de reis (bijvoorbeeld door middel van sponsoring) en zet zich persoonlijk in om verslag te doen van de bijzondere ontmoetingen. Via social media, met presentaties en artikelen. Reporters reizen in een klein gezelschap samen met een begeleider van Mensen met een Missie.

Wilt u reporter worden of meer weten over dit initiatief? Bel met Femke van der Biezen van Mensen met een Missie op 070 – 31 36 734 of kijk op 100reporters.nl.