Moeder Teresakerk in Hengelo afgebrand

De Moeder Teresakerk in Hengelo vóór de brand. Foto: Google Maps

Vanmorgen vroeg is de Moeder Teresakerk in Hengelo door een grote brand verwoest. Volgens de brandweer, die omstreeks 6 uur het sein brand meester kon geven, is het gebouw niet meer te redden. Het nablussen zal waarschijnlijk de hele ochtend gaan duren, meldde een woordvoerder van de brandweer aan RTV Oost.

De oorzaak van de uitslaande brand is vooralsnog onbekend. Pastoor Marc Oortman vertelt aan RTV Oost dat ook hij geen oorzaak kan bedenken, of dat er gisteren iets in de viering is gebeurd wat de brand kan hebben veroorzaakt: ‘Ik kan geen enkele reden verzinnen om aan te nemen dat er iets anders geweest is dan normaal.’ Hij is verslagen, maar volgens hem is het het belangrijkste dat er geen gewonden of doden zijn gevallen.

De Moeder Teresakerk verving de drie voormalige parochiekerken Sint-Willibrordus, Sint-Pius X en Sint-Ludgerus en werd in 1998 gewijd door mgr. Jan Niënhaus, hulpbisschop van Utrecht. Samen met vier andere geloofsgemeenschappen vormt de kerkgemeenschap de parochie De Goede Herder. De kerkgemeenschap zal waarschijnlijk onderdak krijgen bij de Sint Lambertus Basiliek of één van de andere kerken van parochie De Goede Herder.