Nederlandse kerken gedenken doden vliegramp Oekraïne

De gezamenlijke kerken in Nederland gedenken aanstaande woensdag de 298 slachtoffers van de vliegramp van vlcuht MH17 in Oekraïne. De bijeenkomst is in de Amersfoortse Sint Joriskerk.

Het leidende thema luidt: ‘Verbonden in verdriet’. “We willen op deze manier uitdrukking geven aan het verdriet en de rouw die we allen voelen en onze verbondenheid kenbaar maken, juist met de nabestaanden van de slachtoffers van dit verschrikkelijke drama”, aldus Klaas van der Kamp, algemeen secretaris van de Raad van Kerken in Nederland. De di

Iedereen is welkom bij de gebedssamenkomst. De bijeenkomst wordt tevens rechtstreeks uitgezonden door de gezamenlijke christelijke omroepen op Nederland 2 op woensdag 23 juli van 19.00 tot 20.00 uur.

Kaarsje opsteken via Facebook

Op Facebook worden de slachtoffers morgenavond ook herdacht met een ‘kaarsjes-event’. Onder de titel ‘Steek een kaarsje aan voor #MH17‘. Initiatiefneemster Janneke Nijboer: “Mijn uitnodiging aan jullie is, om een kaarsje te ontsteken en woensdagavond, een foto daarvan te plaatsen op je timeline, als uitdrukking van verbondenheid en gebed.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *