Nieuwe app ‘Mijn Bijbel’ gelanceerd

De Nederlandse Bijbelgenootschap heeft afgelopen week een nieuwe app gelanceerd: ‘Mijn Bijbel’. In de app kun je standaard de Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) en de Bijbel in Gewone Taal lezen. Na het aanmaken van een gratis account kun je zes andere vertalingen lezen.

De volgende vertalingen zijn in de app beschikbaar:
– Nieuwe Bijbelvertaling
– Bijbel in Gewone Taal
– Groot Nieuws Bijbel
– NBG-vertaling 1951
– Statenvertaling
– Bibel (Friese vertaling)

Je kunt de app downloaden in de Google Playstore en Apple App Store.

Eerste indruk

De app maakt op het eerste gezicht een rustige en verzorgde indruk. Bij het openen zie je direct de ‘Bijbeltekst van de dag’. De app onderscheidt zich door de verschillende vertalingen die het te bieden heeft. In vergelijking met andere Bijbel-apps missen er nog aantal functies, zoals het opslaan van teksten en notificaties die je kunt instellen om je te herinneren iedere dag de Bijbel te lezen. Er zijn dus nog genoeg mogelijkheden om door te ontwikkelen.

Andere Bijbel apps

In Google Play was er al de katholieke Willibrordvertaling te downloaden en publiceerde uitgever Royal Jongbloed ook de Statenvertaling en de Herziene Statenvertaling. Nu is er zowel voor Android als iOS ook voor katholieken een geschikte app.

De bekendste en meest volledige Bijbel app is die van YouVersion. In deze app kun je in het Nederlands ‘Het Boek’, de BasisBijbel, de NGB-vertaling 1951 en de Statenvertaling lezen. Daarnaast beschikt de Bijbel app van YouVersion over verschillende functies als notificaties, leesplannen, markeren van teksten en nog veel meer.

Wil je veel verschillende Bijbelvertalingen, dan adviseren we de app van de Nederlandse Bijbelgenootschap. Wil je een complete app met verschillende functionaliteiten, dan raden we (voorlopig nog even) de app van YouVersion aan.