Seksueel misbruik aartsbisdom Edinburgh onderzocht

Het Vaticaan heeft hulpbisschop Charles Scicluna van Malta de opdracht gegeven beschuldigingen van seksueel misbruik door geestelijken van het Schotse aartsbisdom St. Andrews en Edinburgh te onderzoeken. Het instellen van een dergelijk onderzoek van een aartsbisdom is een uniek feit. Dat meldt de National Catholic Reporter die via een priester van het aartsbisschop twee brieven ontving waarin aartsbisschop Leo Cushley van St. Andrews en Edinbrugh dit onderzoek aankondigt.

In februari 2013 trad zijn voorganger af na beschuldigingen van seksueel misbruik. Scicluna onderzocht in 2005 het seksueel misbruik door Marcial Maciel, de stichter van de Legionairs van Christus, en onderzocht in de jaren daarna veel van dergelijke zaken waarbij hij een reputatie opbouwde als een bijzonder grondig onderzoeker.

Met het afvaardigen van Scilcuna naar Schotland voor een onderzoek lijkt het Vaticaan een nieuwe stap te zetten in het vervolgen van geestelijken die zich aan seksueel misbruik hebben schuldig gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *