Open kloosterdag: wat beweegt je?

Open kloosterdag

Zondag 19 mei wordt voor de negende maal de Open Kloosterdag gehouden. Zo’n dertig kloosters zetten hun deuren open om bezoekers te verwelkomen. Met dit initiatief willen religieuzen laten zien dat religieus leven een eigentijdse levenskeuze is. Zij willen tonen hoe zij religieus leven in deze tijd vormgeven.

Wat beweegt je?

Wat beweegt je? Dat is de centrale vraag voor deze Open Kloosterdag. De zusters, paters en broeders gaan graag in gesprek over deze vraag. Ze willen vertellen en laten zien wat hen bewogen heeft om te kiezen voor een leven als religieus; om zich in te zetten voor anderen; hun leven te wijden aan mensen en aan God. Maar ze horen ook graag van u wat u beweegt. Waarom bent u naar hen toe gekomen? Wat beweegt u in uw dagelijks leven?

Eigen programma’s

Elk deelnemend klooster biedt een eigen programma variërend van workshops, rondleidingen, gesprekken met religieuzen en de mogelijkheid om mee te vieren en te bidden. De ontmoeting met de religieuzen en hun spiritualiteit staat centraal tijdens deze dag, niet het gebouw waarin zij leven.

Op de website www.openkloosterdag.nl staat een overzicht  van alle deelnemende kloosters en hun programma’s.